Hvad er loftisolering?
Loftisolering er en effektiv måde at energioptimere dit hus. Formålet er at holde kulde ude og varme inde. Boligejere der for lavet loftisolering kan nemt spare mange 1000 kr årligt. Ved et dårligt isoleret loft, mister man både varme og dermed penge.
Hvordan foregår Loftsisolering?
Har der været et konsulentbesøg og et forudgående tilbud, er der allerede en plan for isolationsmængde, gangbro, kasse ved loftlem og andre nødvendige tiltag for en velykket efterisolering. Disse laves først. Isolatøren sprøjter dernæst matrialet ud med en slange. og sørger for en jævn fordeling for at opnå optimal ydeevne. Når alt materialet er blevet fordelt støvsuger vi efter os og fjerner rester af byggematerialer. Vi sætter en ære i at der er rent og nydeligt når vi går igen.
Gratis konsulent besøg
Er dit loft isoleret? Er det isoleret nok? Hos Dansk BoligForbedring tilbyder vi at en af vores konsulenter kommer ud og vurderer standen samt behovet for isolering. Vi undersøger blandt andet hvor meget isolering der allerede ligger på dit loft, hvilken stand isoleringen er i og om der med fordel kan anlægges ny gangbro eller kasse rundt om dit loftlem. Derefter vil vi sende et gratis og uforpligtende tilbud.
Grunde til loftisolering
1. Hold varmen indendøre
Op mod 25% af varmen fra huset kan forsvinde ved utilstrækkelig loftisolering.
2. Den miljørigtige løsning
Det er ikke kun på pengepungen at et utilstrækkeligt isoleret hus kan mærkes. Et hus med ufuldstændig isolering kan bruge op til 3 gange så meget CO2 at opvarme end et energivenligt hus.
3. Bedre indeklima
Hulmursisolering mindsker fugt og dermed risiko for skimmel, råd, fugtskader, træk etc.
Dette er ikke kun fordelagtigt for beboerne, men mindsker også udgifter til vedligeholdelse af husstanden.
4. Øger din boligs værdi
Din bolig vil som følge af en efterisolering modtage en bedre energimærkning end før, som vil øge værdien ved evt. salg.
5. Reducerer støj og øger privatliv
En hulmursisolering reducerer udefrakommende støj med op til 35%. Dette betyder naturligvis også at støj fra hjemmet reduceres med op til 35%
Hvorfor efterisolere sit loft?
Der kan være mange grunde til at dit loft trænger til at blive efterisoleret. I bund og grund skyldes det, at den eksisterende isolering ikke er tilstrækkelig, det kan som sagt skyldes flere årsager:
Utilstrækkelig mængde
Der skal normalt være ca. 300 mm isolering i alt – eller en U-værdi på højst 0,12 W/m2K – for at du overholder Bygningsreglementets krav.
Den hyppigste årsag er at der ikke er nok eksisterende isoleringsmateriale på loftet. Der skal normalt være ca. 300 mm isolering i alt – eller en U-værdi på højst 0,12 W/m2K – for at du overholder Bygningsreglementets krav. Ved lavenergihuse ligger den på 400. Derfor anbefaler vi som sagt anbefaler 300-400mm.
Gammel Isolering
Det kan også skyldes at den eksisterende isolering har mistet sin isoleringsværdi med tiden. Isoleringsmateriale mister langsomt sin isoleringsevne over tid. På 30 år kan Rockwool miste op mod 50% af sin isoleringsevne.
Udefrakommende faktorer
En anden grund vi ofte oplever, er, at den eksisterende isolering på loftet bliver udsat for lidt af hvert gennem sin levetid. Det kan være vandskade, kondens, eller skadedyr har gravet i det, og ødelægger isoleringens struktur og dermed isoleringsværdien. Det kan også være at isoleringen ikke er blevet lagt ordentligt fra start. Isoleringsbatts skal overlappe for ikke at skabe kuldebroer. Hvis isoleringen ligger hulter til bulter, kommer der sprækker og huller hvor varmen siver ud.
Her er indblæsning af granulat en fremragende løsning. Det fine granulat kommer ned og udfylder alle huller og sprækker, også huller fra skadedyr, og tætner isoleringen så varmen ikke siver ud derigennem længere.
Hvad er loftisolering?
En loftisolering er en af de nemmeste måder at energioptimere din bolig på. Da varmen altid stiger opad, er et dårligt isoleret loft, nemt en af de største syndere når det kommer til varmetab. Når man får sprøjtet granulat ud på sit loft, er som at ligge et stor varm dyne ud på dit loft. Det sikrer, at varmen i din bolig ikke forsvinder ud i den blå luft. Der vil typisk allerede ligge eksiterende isolering på dit loft, vi ser ofte der ligger imellem 100-200mm, hvor vi dog vil anbefale der ligger 300-400mm. Nogle gange er den eksiterende isolering i så dårlig stand, at det ville bedst kunne svare sig at fjerne den helt, og sprøjte et helt nyt lag isolering på dit loft.
Hvordan foregår en loftisolering?
Har der været et konsulentbesøg og et forudgående tilbud, er der allerede en plan for isoleringsmængde, gangbro, kasse ved loftlem og andre nødvendige tiltag for en vellykket efterisolering. Disse laves først. Isolatøren sprøjter dernæst materialet ud med en slange og sørger for en jævn fordeling for at opnå optimal ydeevne. Når alt materialet er blevet fordelt støvsuger vi efter os og fjerner rester af byggematerialer. Vi sætter en ære i at der er rent og nydeligt når vi går igen.
Kan det betale sig at få lavet en loftisolering?
Ja! Som skrevet tidligere er et dårligt isoleret loft en af de største syndere til varmetab i din bolig. Man kan derfor spare mange penge ved at få isoleret sit loft. En loftisolering kan typisk tjenes hjem på 2-5 år afhængig af boligtype og varmeforbrug.
Hvad koster en loftisolering?
Prisen på loftisolering afhænger af størrelse på loftet, hvor mange mm. der skal blæses ind, hvor meget gangbro der skal bygges samt materialestop ved tagfoden. Hvis man har hænderne skruet godt på, vil man altså kunne spare en stor del af udgiften ved selv at bygge gangbro, kasse rundt om loftlemmen osv.
Hvilke materialer bruger vi?
Vi har valgt at bruge papiruld, træfiber og glasuld. De har allesammen en rigtig god isoleringsevne, samtidig med at det er genbrugte materialer, der er blevet brugt til at fremstille dem.
Læs mere om vores materialer her